რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მეგრული ხაჭაპური

წარმოგიდგენთ გემრიელი მეგრული ხაჭაპურის მარტივ რეცეპტს :) გამოაცხვეთ და შეგვიფასეთ რეცეპტი!
წარმოგიდგენთ გემრიელი მეგრული ხაჭაპურის მარტივ რეცეპტს :) გამოაცხვეთ და შეგვიფასეთ რეცეპტი!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
200   გრამი ხაჭაპურის ცომი
100   გრამი ფქვილი
2   ცალი კვერცხი
70   გრამი კარაქი
200   გრამი სულგუნი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200-220C გრადუსზე.

2

ხაჭაპურის შიგთავსის მოსამზადებლად გახეხეთ სულგუნი და გადაინახეთ 50 გრამი. დანარჩენი 150 გრამი ყველი კი მოათავსეთ თასში და ჩანგლით შეურიეთ 1 ცალი კვერცხი 50 გრამ კარაქთან ერთად.

3

მეორე კვერცხის გული განაცალკევეთ ცილისგან და გათქვიფეთ.

4

მოზილეთ ხაჭაპურის ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, დაასვენეთ 10 წუთით და შემდეგ გააბტყელეთ. ცომის ცენტრში მოათავსეთ ხაჭაპურის შიგთავსი, შეუკარით პირი, ამოატრიალეთ და ფრთხილად გააბრტყელეთ ხელებით. დაუტოვეთ პატარა ნახვრეტი ორთქლის ამოსასვლელად.

5

გადაანაწილეთ გადანახული 50 გრამი გახეხილი ყველი ხაჭაპურის ზედაპირზე. ცომის კიდეებს და ყველიან ზედაპირს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ გათქვეფილი კვერცხის გული.

6

საცხობ ლანგარს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი, მოათავსეთ მასზე მეგრული ხაჭაპური, შედგით გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ, ზევიდან მოაცხეთ დარჩენილი 20 გრამი კარაქი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
ავტორი:
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
ავტორი:
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
ავტორი:
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ავტორი: